0472 452 111 info@actisan.be

Wat kost een loodgieter?

 

 

Hoe worden de prijzen berekend?

Een loodgieter zijn uurloon ligt gemiddeld tussen de € 60,00 en € 70,00 euro. Naast het uurtarief hanteert een loodgieter ook transport. Woont u in de buurt van een loodgietersbedrijf? Dan worden deze kosten meestal niet berekend. Tussen de 5 en de 40 km betaal je rond de 20 euro gemiddeld kosten. Hieronder een overzicht van de werkzaamheden met bijbehorende kosten per project.

Als het een spoedinterventie is dan kan dit al snel oplopen tot 130€/u dus let goed op als je de loodgieter vraagt om dringend langs te komen en pols eerst voorzichtig of hij nog ergens een gaatje heeft om vrijblijvend te komen kijken als het dan een eenvoudig werkje is dan zal hij dit kunnen repareren zonder een spoedinterventie aan te rekenen .

 

Hoelang is een loodgieter gemiddeld bezig?

Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde tijd die een loodgieter kwijt is aan een opdracht?

Zoals onderhoud aan cv of een drinkwaterinstallatie een half uurtje maar een ontstopping, lekkage, reparatie of ander werk is onmogelijk een tijd op te kleven omdat dit volledig afhankelijk is van het onderzoek en de verrassingen die je tegenkomt bij de herstelling als het een werkje zou zijn aan de werkbank of in een gekend toestel dan is dit te bepalen en meestal mogelijk binnen het uur maar het blijft

Wanneer we de exacte kostprijs van een loodgieter in detail gaan bekijken stellen we vast dat deze uit drie delen bestaat. We onderscheiden op dit vlak in eerste instantie uiteraard het arbeidsloon, welke veruit de hoogste kost bedraagt, evenals de zogenaamde voorrijkosten en de kosten die voor het gebruikte materiaal in rekening wordt gebracht. Voor een opdracht waar er geen toestellen worden aangekocht bedraagt het arbeidsloon ruim 60 procent van de kosten, zijn de voorrijkosten goed voor een kleine 5 procent en is de resterende 35 procent nodig om de kosten van het materiaal in te dekken. Net omdat het aandeel van het arbeidsloon zo aanzienlijk is, is het interessant om een vergelijking uit te voeren. Alleen op die manier zorgt u er namelijk voor dat u extra kunt besparen op de kostprijs van uw loodgieter en dat is mooi meegenomen.

 

Keuzes die de prijs van een loodgieter beïnvloeden

Dat er verschillende factoren zijn die een directe impact kunnen hebben op het kostenplaatje dat door een loodgieter in rekening wordt gebracht mag inmiddels duidelijk zijn. Toch is er meer dan bovenstaande alleen. Wij zetten de belangrijkste keuzes in ieder geval nog graag even voor u op een rijtje.

 

Ervaring van de loodgieter

Een loodgieter zal doorgaans een uurtarief in rekening brengen die is gebaseerd op de ervaring van de persoon in kwestie. Een meer ervaren loodgieter kan dan ook al snel een prijskaartje van 60 à 70 euro in rekening brengen. Voor een beginnend loodgieter die beschikt over een beperkte ervaring geldt een veel lager uurtarief van zo’n 40 à 50 euro. Afhankelijk van de kwaliteit en de ervaring die u wenst kunt u dus te maken krijgen met een zeer uiteenlopende kostprijs.

 

Het gebruikte materiaal

Het spreekt voor zich dat het oplossen van een onschuldig lek veel minder aangepast materiaal vergt dan het plaatsen van bijvoorbeeld een nieuwe boiler. De invloed van de prijs van het materiaal is dan ook sterk afhankelijk van project tot project en dient in overleg met uw loodgieter te worden besproken.

 

Enkele tips

  • Kies lokaal: kies een lokale loodgietersbedrijf. Zo voorkomt u dat u onnodig veel zal betalen (transport en file kosten ).
  • Help mee: bij eventuele lekkage kunt u meehelpen door de boel op te ruimen. Dit bespaart tijd en zo kan de loodgieter efficiënt te werk gaan.
  • Als de loodgieter eenmaal zijn focus heeft laat hem dan zijn werk doen en onderbreek hem al mag je gerust geïnteresseerd kijken, maar enkel als dit niet stoort, want anders word een kwartiertje werk al snel een uur, als hij zich steeds opnieuw moet concentreren op zijn werk.